Worldcat Local

N.a.v. het rapport over Discovery tools een paar opmerkingen over Wroldcat local. Ik heb er in een ander verband naar gekeken, en ervaar een paar dingen anders dan in het rapport wordt beschreven. Om elk misverstand te voorkomen: ik ben er geen voorstander van dat we op Worldcat local overgaan als discovery tool of anderszins.

Worldcat Local heeft zich ontwikkeld tot een Integrated library System in de “cloud”. Het richt zich daarmee vermoedelijk  op veel kleinere bibliotheken. De disruptive librarian blog bespreekt de ontwikkelingen http://dltj.org/article/worldcat-local-quick-start/. Het stelt terecht de vraag: wat nu als je uit de cloud terug wilt naar een lokaal systeem?

In tegenstelling tot wat er gezegd wordt in het rapport in 1.1  is het heel goed mogelijk om locale bestanden toe te voegen (zie http://www.oclc.org/us/en/batchprocessing/default.htm )  Mijn probleem met Worldcat is met name dat dat zo makkelijk gaat en ze niet erg goed zijn in dedupliceren.

Het is ook mogelijk om holdings elektronische tijdschriften toe te voegen (zie http://www.oclc.org/eserialsholdings/ ) Overigens voor zover ik kan zien niet uit SFX.

Hugo

Advertenties

Eén reactie

  1. Ja, zocht poos geleden een rapport (Ksar ‘Akil Lebanon, auteur o.a. Azoury) op in WorldCat. Het bleek er op ca. 24 verschillende manieren in te zitten. Gezien de enorme variatie in de titelbeschrijving, is dedupliceren vermoedelijk een lastige onderneming.

    Annemie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: