OpenURL en EndNote

Peter van Boheemen, Marco en ik hebben naar de mogelijkheden gekeken om met EndNote XIII PDF’s op te halen op basis van links met de SFX server. het leek niet te werken, en op grond van uitproberen en de instructies die we elders hebben gevonden kwam we tot de volgende conclusies:

  • Het aangeven van de OpenURL resolver bij de preferences helpt niet om meer PDF’s te vinden via References > Find Full text > Find Full Text of  in het hoofdscherm met deze  button
  • Het heeft wel zin om onze SFX server op te geven bij Edit > Preferences > Find Full Text. Het adres is http://library.wur.nl/sfx_local Bij authenticate with hoeft niets te worden ingevuld.  je kunt dan bij een reference met Reference >  URL  >  Open URL Link het SFX menu oproepen om uiteindelijk bij de volledige full text te komen
  • Bij Edit >  Preferences  >  URL’s & links kun je wel OpenURL arguments ingeven, maar daar hoeft niets te worden veranderd (het gaat goed met de EndNote defaults.

We moeten dit voor volgende versies van de manual aanpassen. De huidige manual hoeft op dit moment niet te worden aangepast. Het is echter vooral belangrijk om duidelijk te maken dat EndNote zeker niet alle PDF’s automatisch kan ophalen. Ook als er een DOI in de reference aanwezig is,  is dat geen garantie. Deze optie wekt voor mijn gevoel meer verwachtingen dan EndNote kan waarmaken.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: