Ander stukje “vooronderzoek” digitaliseren

Ik heb veel reacties gehad op mijn post over reeksen uit het nederlands landbouwkundig onderzoek, waarvoor dank. In het kader van mijn snuffelen aan het onderwerp digitaliseren (ik zal er iets meer over zeggen tijdens het informatiespecialistenoverleg morgen) heb ik nog iets anders gedaan dat ik nog niet met iedereen gedeeld heb: op W:\FB\BIB\SCM\digitaliseren staat een bestand njas.xls. Ik heb van de artikelen uit NJAS die gedenkt zijn in Web of Science de cited references in een Excelbestand gezet (Sheet 1) en daar de meest frequent geciteerde bronnen uit gehaald (Sheet 2) . Ik wilde er op deze manier achter komen welke Nederlandse bronnen Nederlandse landbouwwetenschappers belangrijk vinden. Ik vond vooral de Wageningse dissertaties, Simulation monographs en in minere mate Mededelingen Landbouwuniversiteit in verschillende verschijningsvormen (WAUP e.d.)

Ik wil ook wijzen op de activiteiten van Amerikaanse bibliotheken op het gebied van digitaliseren. De NAL is bezig met de NAL Digital Repository http://naldr.nal.usda.gov/ en gebruiken daarvoor het ZyLAB’s ZyIMAGE systeem ( http://www.zylab.com/ ) Ik zou met name willen nagaan hoe dit wordt gedaan in samenhang met hun catalogus (Agricola)
Mann Library (Cornell) heeft ook programmas op het gebied van digitalisering, zie http://www.mannlib.cornell.edu/about-us/our-collections/digital-collections en neemt ook deel in Google books.

Advertenties

Eén reactie

  1. Wouter, Marco en ik zijn op dit moment bezig met een dergelijke analyse van alle Wageningse publicaties in WoS van de laatste 3 jaar. We willen daar ook uit krijgen hoe oud de geciteerde literatuur is en wat de verhouding is tussen tijdschriftartikelen en boeken.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: