Collegedictaten

Voor collegedictaten maakt Catalogiseren voortaan niet elk jaar een nieuw record, maar wordt het oude record aangepast qua publicatiejaar. Plaatsingsgegevens van het nieuwe exemplaar en oudere exemplaren worden aangehangen aan dat ene record. Dit scheelt tijd voor catalogiseren en voor ons (klasseren) en doet tevens recht aan onze (Corrie en ik) wens om steeds het nieuwe dictaat te tonen in de catalogus.

Advertenties

3 Reacties

  1. Let er wel op dat dit geen monstrueuze records worden waar de gebruiker geen wijs meer uit kan worden. We zouden ook beleid moeten maken over het aantal jaren dat we een dictaat moeten bewaren. Drie jaar lijkt me een mooie tijd, tenzij het vak ophoudt te bestaan, dan het laatste dictaat bewaren.

  2. Ik vraag me af of dit voor de gebruiker wel duidelijk is. In de omschrijving komt het publicatiejaar van het nieuwste exemplaar te hangen. Ik denk dat de gebruiker gaat denken, ondanks de vermelding in de annotatie, dat de magazijnexemplaren van hetzelfde jaar zijn als wat bij publicatiejaar vermeld staat en die dan te leen opvraagt.
    Wat doe je als de titel net iets wijzigt, of als de auteur wijzigt, etc.?

  3. Bij wijziging van titel of auteur komt er een nieuw record. Voorbeeld van een record: http://library.wur.nl/WebQuery/catalog/lang/1854040
    Mij lijkt het wel duidelijk.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: