Commentaar op folders

Op dit moment circuleert op de afdeling een mapje met folder met verzoek om commentaar. De folders voor studenten (no’s 3 en 4) zijn inmiddels naar de drukker, anders waren ze niet meer op tijd klaar voor de nieuwe lichting.

Hieronder mijn commentaar op de overige folders:

1 en 2 (plattegronden FORUM)

In de legenda staat bij de kleur bruin invalidentoilet. Echter: ook de liften zijn bruin aangegeven, evenals een ruimte naast het herentoilet op de 4e verdieping.
De kleur grijs (kantoren en andere afgesloten ruimten ) staat niet in de legenda.

5 en 6 Wageningen UR Library – General Information

IAHL heet nu VHL

Op blz. 2 staat een wat moeilijk leesbare opsomming van alle locaties (als één blokje tekst). Op de achterkant staat dit nog eens, maar dan alleen met acroniemen. Beter integreren tot ”een lijstje en verwijzen naar http://library.wur.nl/desktop/services/ voor het laatste nieuws over de openingstijden (ook die van speciale collecties.

De informatie over voor wie de bibliotheek toegankelijk is en hoe je aan een lenerspasje komt kan duidelijker en beter met een apart kopje. Ook staat nergens welke werken wel en niet uitgeleend worden.

De verwijzing naar de digitale bibliotheek mag van mij ook wel wat duidelijker

Folder no.7 – Your digital library.

Hier moet nog een keer grondig naar gekeken worden. Er staan nog wat onhandige omschrijvingen in en ook een enkele taalfout.
Ik vind de folder qua uitstraling ook puur gericht op studenten, terwijl de digitale bibliotheek ook bedoeld is voor onderzoekers. Een duidelijk kopje “wie mag wat gebruiken”zou geen kwaad kunnen. Er staat nu ook niet dat My Library gebruikers alleen overal toegang toe krijgen als ze ook WUR-lid zijn.

Bij de informatie over alerts worden wel de catalogus en de eigen bestanden genoemd, maar niet CAB etc. Alleen vertellen wat een alert is en verwijzen naar de relevante pagina op de website lijkt me handiger.

Het e-mail adres van de servicedesk moet worden vervangen door de Questionpoint-pagina.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: