Pudoc Literatuurlijsten

We hebben nu het volgende plan ontwikkeld:

De Literatuurlijsten van Pudoc worden netjes ingebonden zodat ze voor het nageslacht bewaard blijven. Al gecatalogiseerde lijsten blijven in de catalogus staan.

Voordat dat inbinden gebeurt gaan Gerrie Holmer en ik er samen nog een keer doorheen om te kijken of we er juweeltjes in aantreffen.

Als juweeltjes beschouwen we lijsten met literatuur over onderwerpen die nu nog interessant zijn en die niet snel in andere bronnen (CABI) op te sporen is.

Van zulke lijstjes maken we dan een PDF en die koppelen we aan het catalogusrecord (is dat er niet dan wordt dat gemaakt).

Het gaat bijvoorbeeld om lijsten met onderwerpen die typisch Nederlands zijn en uit historisch oogpunt interessant, en die vooral oudere, Nederlandstalige literatuur bevatten.

Als er onderwerpen zijn waar we speciaal op moeten letten (Ned. Indië, cacao, regenwormen?) laat dat dan even weten.

Advertenties

3 Reacties

  1. Er is in de laatste tijd van de literatuurlijsten vrij veel onderzoeken gedaan naar alternatieve teelten, met name voor de akkerbouw (hennnep, karwijzaad, inductriele teeltenenz.) Er was toen geld vanuit het min. van economische zaken (in de tijd van Gijs van Aardenne) de naam van het programma ben ik vergeten.
    ik denk dat die onderwerpen nog wel eens terugkomen.

    Literatuurlijsten waren meestal eigenlijk resultaten van retrospectief literatuuronderzoek voor een klant. Dhr. Eerstman verzette zich tegen het rechtstreeks versturen van ” uitdraaien” . Dat kan je een klnat toch niet aandoen….

  2. Ik denk dat het een goed plan is om het zo af te handelen. Nederlands Indie: als je daar iets over vindt graag laten c’en. Als je iets tegen komt over meekrap dan hoor ik het graag.

  3. Ja, ook ik vind dat artikelen over Nederlands Indie apart vermeld moeten worden. Inmiddels heb ik een bescheiden Endnote Library met artikelen over NI. Is het mogelijk om Pudoc artikelen in te lezen in Endnote?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: