UKB licentiecontactpersonendag

Twee keer per jaar komen de licentiecontactpersonen van de UKB bij elkaar om alle lopende kwesties te bespreken en om te worden geinformeerd over nieuwe zaken. Namens Wageningen zitten Aquila en ik in dit overleg.

Op donderdag 17 april was de eerste bijeenkomst van 2008. Op de agenda stonden: – update Shortlist, – presentatie van het ALPSP-pakket door Swets, – ERM-presentatie, – SurfFederaties, – licentieportal Surfdiensten

Over de Shortlist viel weinig te melden. Er wordt onderhandeld met CUP en opnieuw gesproken met T&F. Ik heb aangekaart dat we inmiddels een aantal nieuwe T&F abonnementen hebben genomen en enkele weinig gebruikte gaan opzeggen per 2009. Een big deal op basis van ons huidige pakket is ongunstig.

Presentatie Swets

Onder ALJC zijn de tijdschriften ondergebracht van een 50-tal ALPSP leden (Association of Learned & Professional Society Publishers); kleine en middelgrote uitgevers. Swets heeft dit eerder aan ons aangeboden. We hebben dat toen afgewezen omdat het te duur was en weinig extra’s leverde. Een groot deel van het pakket wordt per 2009 voor de UKB aangeboden onder Knowledge Exchange. We hebben inmiddels toegezegd mee te zullen doen. Het overlapt met de bestaande collectie. Kosten: € 14.000; extra uitgaven: nog te berekenen.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: