OvidSP of toch helemaal naar EBSCO?

Eergisteren is een afvaardiging van de bibiotheek (MD, AW, MvB) naar een open dag van EBSCO geweest. Ik neem aan dat Marja daarvan ook voor de afdeling (en/of via deze blog) verslag van doet. Volgende week heb ik met Ans een afspraak om de migratie naar het nieuwe platform van OVID op gang te brengen. Een mogelijkheid waar ik steeds meer rekening mee houdt is, dat we deze migratie niet doen, maar onze databases via (o.a.) het EBSCO-platform gaan benaderen. Dat is enerzijds minder ingrijpend (we gebruiken het al)(hoewel: EBSCO introduceert in juli een vernieuwd platform), anderzijds wel erg bewerkelijk omdat veel van onze instructie gebaseerd is op WebSpirs en dus wel moet worden omgewerkt. Het is de moeite van het overwegen en onderzoeken waard. Belangrijk is dat we goed inzicht in de kosten krijgen. De prijsopgaven van EBSCO waren tot nu toe onvolledig (alleen van databases waar ze zelf de prijs bepalen). Ook een mooie gelegenheid om ons databasepakket goed onder de loep te nemen.

Advertenties

5 Reacties

 1. Wat zijn je overwegingen? Financieel, logistiek , gebrukersgemak?

 2. Ik wil in elk geval een discussie op gang brengen. Of het financieel scheelt, weet ik nog niet. Het kan zijn dat we voordeel kunnen putten uit het feit dat we nu als Wageningen UR licneties kunnen nemen. Destijds is de zaak samengevoegd (2 aboos voor WU en voor R). Bij de grote uitgevers als CABI etc. kan EBSCO niet zelf de prijs bepalen.
  Voordeel van overstappen naar Ebsco is dat we dit platform al gebruiken; OVIDSP is helemaal nieuw.

 3. 1) Gebruikers, 2) gebruikers en 3) gebruikers!

  Omdat we in ieder geval een overstap moeten maken, naar OvidSP, EBSCOHost of wat dan ook is het bovendien een goed tijdstip het platform en de aangeboden databases daarop te heroverwegen. Incl SDI’s etc (logistiek).

  Ik vond tot nu toe de flash demo van (het zoeken in) EBSCOHOst overtuigender dan de presentatie van OvidSP.

 4. Jammer is dat we wsch niet kunnen kiezen voor of EBSCO of OVIDSP.

 5. Waar we bij Ebsco goed op moeten letten: Ebsco levert bepaalde databases alleen nog maar MET full text. Ik zag dat ze Econlit aanbieden maar alleen inclusief FT. Dat betekent dat de prijs flink omhoog gaat terwijl wij al een abonnement hebben op een groot aantal tijdschriften die in de database zitten. Dus betaal je dubbel.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: