Library 2.0 cursus aan de UBA

Bij de universiteitsbibliotheek van Amsterdam zijn ze met een intensieve Web 2.0/Library 2.0 cursus voor al het personeel begonnen. Ruim 165 deelnemers van alle lagen binnen de bibliotheek. In het kader van de cursus (les 2) zijn er ook maar liefst 117 nieuwe weblogs gestart.

Op een van de blogs las ik, dat niet de grote hoeveelheid deelnemers aan de cursus, niet het aantal blogs een cirterium voor het succces van deze cursus voor de UBA is. Nee, het gonst in de gangen, het zoemt in de kantoren over al die onbekende mogelijkheden.

Een andere deelnemer schreef dat hij vanuit zijn werk goed op de hoogte was met allerhande Web 2.0 ontwikkelingen, maar nu die zelf daadwerkelijk aan het bloggen moest er een wereld voor hem open ging. De praktijk is vaak weerbarstiger dan de theorie zullen we maar zeggen.

In Wageningen hebben we tot nu toe het stramien gevolgd dat we voor de mederwerkers cursussen op maat geven. We geven bijvoorbeeld PIM’s over RSS wanneer dat ingevoerd wordt. Toch lijkt mij een cursus zoals die in Amsterdam of de 23 dingen van de openbare bibliotheek in Gouda ook wenselijk om het totaal beter neer te zetten.

Zullen we het doen?

BWUR 2.0!

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: